10 Eylül 2011 Cumartesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


19 Nisan 2010 Pazartesi
aercan@bursahakimiyet.com.tr

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sevinç ve coşkunun yaşandığı, geçmişle bugünün birleştiği, geleceğe yönelik ulusal planların yapıldığı, güneşli, güzel ilkbahar günlerinden birini daha yaşayacağız bu hafta.
TBMM’nin kurulduğu gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin de yapısı oluşmaya başlamıştır.
Henüz yönetimin ne olacağı konusunda belirginlik olmamasına rağmen halkın temsilcileri meclis çalışmaları yapmaya, savaşa yönelik kararları halk adına almaya başlamıştır.
Bu yeni yapı, insan yaşamının en saf, en güzel dönemi olan, gelecek vadeden çocukluk dönemiyle, mevsimlerin en umut dolu, kıştan çıkan insanların içine yaşama sevinciyle dolduğu bahar günleriyle ne güzel bir uyum yaratıyor….
Bu yurdun insanı, yaşadığı topraklarda özgür olmak adına umudunu yitirmeden kurtuluş mücadelesi vermiştir.
Bunu da kendine lider olarak seçtiği Mustafa Kemal Atatürk ve her biri onun gibi olan, komutanından erine kadar değerli askerler, her alandaki çalışanlar ve halk olarak kendi çabasıyla gerçekleştirmiştir.
Savaş alanlarındaki zafer kazanılmış; sıra ülkenin çağdaşlaşmasına, insanlarının hak ettiği çağdaş ülkelerdeki gibi medeni bir yaşam tarzını oluşturmaya gelmişti.
Bu yaşam tarzının oluşması için tarımıyla, sanayisiyle her türlü çalışma alanıyla üreten, ürettiğini satıp elde ettiği geliriyle iyi bir yaşam süren insanların olduğu bir ülke yaratmak gerekiyordu.
Atamız, ülkesinin insanlarının buna layık olduğunu biliyor, böyle bir ülke oluşması için sadece hayal kurmuyor, bunun gerçek, yaşanabilir olması için durmaksızın çalışıyor, araştırıyor, rehber olacak kurumları oluşturuyordu.
Ekonomisi, gelir düzeyi iyi olan insanlardan oluşan ülkelerde demokratik yaşamın da iyi işlediğini gördüğü için buna önem veriyordu.
Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, sanayinin yetersizliğini gören Atatürk, çağdaşlığın, gelişmişliğin, ekonomik alandaki başarının ancak ve ancak eğitimle sağlanacağını bildiği için pozitif bilimlere dayalı okullarda eğitim alan Türk çocuklarının başaracağını da görmüştür. Bunda dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ni çocuklara ve gençlere emanet etmiştir.
Okuyup kendini yetiştiren çocuklar, gençler yıllar içinde bu günkü modern, gelişmiş Türkiye’yi oluşturmuşlardır.
Bugünkü Türkiye, çağdaş ülkeler sınıfına yıllar içinde bu sayede katılmıştır.
Her ne kadar bugün birtakım sıkıntılar yaşanıyorsa da atalarımızın, Atamızın emaneti olan yurdumuz için, yurdum insanı için en iyi, en güzel, en doğru olanının yapılacağından kimsenin kuşku duymaması gerekir.
Bu bayramın temel felsefesi budur. Bunu çocuklarımıza, gençlerimize, halkımıza anlatmak, özümsetmek biz öğretmenlerin, okullarımızın en önemli görevidir.
Anlatma yolları da öğretmenlerin, okulların, toplumu yönetenlerin yaratıcılığına kalmıştır.
Çocuk, umuttur, neşedir, gelecektir.
Bahar, umuttur, neşedir gelecektir.
23 Nisan da bu yüzden umuttur, neşedir, gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder